Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Aktuelle saker NÅ!

Frisørene forsømmer arbeidsmiljøet

Salong Schjerpen på Hamar tenker arbeidsmiljø. Salongen har ikke hatt sykefravær på over 25 år. (Foto: Jan Tveita)

Frisøryrket er risikoutsatt, skriver prevent.se. Mange rammes av eksem og luftveisplager som tett nese, snue, hoste og astma. Dessuten er det vanlig med belastningslidelser. Armer og skuldre er mest utsatt, skriver nettstedet.

100 timer HMS

I dag får vordende svenske frisører 100 timers undervisning i miljø og sikkerhet. Frisører som har hatt engasjerte lærere, hadde større bevissthet om arbeidsmiljøet enn andre, viser studien, som er utført av Kerstin Kronholm Diab, forsker og miljøansvarlig ved Labmedicin i Lund.

– Lærerne kunne for eksempel stadig minne elevene på hvor viktig det er med god ventilasjon, å bruke avtrekksvifte, hansker, forkle og riktig ergonomi, sier hun.

Kronholm Diab har intervjuet 14 frisører om hvordan de ser på arbeidsmiljøet sitt. Frisørene var mellom 23 og 25 år gamle og hadde vært yrkesaktive i tre til fire år.

Til tross for at alle som ble intervjuet var bevisst på helsefarene forbundet med yrket, var arbeidsmiljøet ikke den høyest prioriterte saken for dem.

– Som ny frisør konsentrerer du deg heller om å skape deg en kundekrets og forbedre arbeidsteknikken din, sier forskeren.

Mangler tydelig ledelse

En stor bremsekloss for arbeidsmiljøarbeidet viste seg å være en utydelig organisasjon. I én og samme salong kan det arbeide både ansatte og selvstendig næringsdrivende som leier eller eier sin egen stol.

– Når det ikke finnes noen tydelig leder, er det vanskelig å få til felles investeringer som for eksempel avtrekkskap, punktavsug og bedre ventilasjon, sier Kronholm Diab.

Økonomien avgjør

En annen faktor som hadde stor betydning for arbeidsmiljøet, var økonomien.

– Mange frisører driver med knapp fortjeneste og ser nøye på kostnader for hvert enkelt innkjøp.

Mindre kostbare investeringer som hansker, forkle, ergonomisk stol og gode sko er vanlig. Derimot styrer de ofte unna dyrere produkter – selv om de er bedre for helsa.

Det viste seg at det fantes en viss bekymring for arbeidsmiljøet hos frisørene. Denne uroen gjenspeilte seg i at de fleste ikke regnet med at de kunne jobbe som frisører hele sitt yrkesaktive liv.

– Det oppsiktsvekkende er at mange frisører tror at de kan bli mer enn ca. ti år i yrket, sier Kerstin Kronholm Diab.

(prevent.se)

Ditt firma starter her!

En tjeneste for selvstendige næringsdrivende

uten eget firma

Nå kan hvem som helst være selvstendige næringsdrivende uten å drive eget firma...

- uten kostnadene som kreves for å starte og drive eget firma...

Gigantene satser

på «kompislån»

Utfordrer tradisjonelle banker

Google, Blackrock, City Group og den britiske regjeringen satser millioner på såkalte P2P-lån.

I Norge er dette forbudt å markedsføre.

«Lån penge af andre privatpersoner» står det på den norske siden til Trustbuddy.com. Tjenesten er ledet av en nordmann og rundt 15 prosent av kundene er norske, men de er børsnotert i Sverige og har dansk språk – alt for å unngå å rammes av forbud mot markedsføring i Norge.

Tjenesten driver nemlig utlån og innlån, men har ingen banklisens, og kundenes penger er ikke garantert for. Kilde: www.dagensit.no

Arbeidstilsynet på besøk ?

Hvordan du kan kjenne igjen en nettsvindel

Nettsvindel – historien bak

NorSIS har den siste tiden fått mange meldinger fra bekymrede personer om svindelforsøk. Det kan derfor være nyttig å se på hvordan man kan kjenne igjen en svindel og historien bak.

Dette er en artikkel som tidligere har vært publisert på NorSIS, men som vi ser nytten av å ta frem igjen.

I mange av svindelforsøkene vi ser er det ofte bare mediet som endres. Historien som ligger bak er ofte den samme. Et godt eksempel på dette er nigeriabrevene, som først kom i postkassen vår, deretter på epost, og den siste utviklingen er at telefon eller sosiale medier benyttes.

Den beste beskyttelsen kan derfor være å lære seg litt om hvordan man blir lurt. I hovedsak er det tre faktorer svindlere spiller på; Fristelser, skremsel, eller tillit. Eksempler på dette er løfter om store gevinster, advarsler mot at PCen er infisert av virus, eller epost eller meldinger fra noen du kjenner eller stoler på hvor de ber deg utføre en eller annen handling. Kilde: http://www.norsis.no

Regjeringen vil ha brevposten over på nett

Hvert år sender offentlige virksomheter ut mer enn 125 millioner brev på papir

Nå har regjeringen endret regelverket for å gjøre det lettere å gå over til nettbasert kommunikasjon.

Tidligere måtte forvaltningen be om samtykke til kommunikasjon på nett. Men med de nye reglene er samtykke ikke lenger nødvendig. I stedet må innbyggere som foretrekker brev på papir, reservere seg mot de nettbaserte løsningene.

De nye reglene ble vedtatt i statsråd fredag. Kilde: http://www.dagensit.no

Mva-fritak for leasing

av firma-elbil

- kommer i løpet av året

Til nå har virksomheter som leaser elbil ikke kunnet dra nytte av det generelle mva-fritaket som gjelder elbiler, melder bladet "Regnskap & Økonomi", nr. 1/2014 (NARF).

Ved å frita leasing av firma-elbil fra merverdiavgift håper myndighetene å øke elbilbruken blant virksomheter og kommuner. Leasingbransjen er dog forsiktige med å spå i hvor stor grad dette vil påvirke bruken av elbil som firmabil.

Nytt hackerangrep setter nettbanken i fare

Sender intetanende brukere til falske versjoner av nettbanken

Du sitter ved datamaskinen og surfer nettet som normalt. En regning har kommet i postkassen, eller kanskje poden trenger å få overført litt penger. Derfor taster du inn adressen til nettbanken din, og så langt ser alt normalt ut.

Du har imidlertid kommet til en falsk, men tro kopi av nettbanken, hvor en bande utenlandske hackere sitter og fanger opp alle innloggingsdetaljer du taster inn, og bruker dem til å bryte seg inn i nettbanken din. Akkurat dette skjer nå sannsynligvis med brukere verden over, takket være et pågående globalt hackerangrep. Kilde: http://www.hardware.no

Personallister - en utfordring?

Arbeidstilsynet og Skatteetaten

kontroller om Personallistene er i orden...

Her er kravene:

Sjekk ut Skatteinfo Nr. 2 - 2014

om din bedrift har alt i orden...

Ny regel ved omsetning av gull

Fra 1. januar 2014 ble kjøper ansvarlig for å beregne og innberette merverdiavgiften når gull omsettes mellom næringsdrivende eller til offentlig virksomhet.

MOMS PÅ GULL

Sjekk ut Skatteinfo Nr. 1 - 2014

Skatteinfo-1-2014.pdf (PDF — 741 KB)